Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.04.2013 09:52 - Гнездото на оси-кратки герберски биографии
Автор: arih Категория: Политика   
Прочетен: 3383 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

А)Бойко Борисов  и  Цветелина Бориславова

Баща му e служител в Софийско градско управление на МВР…. През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“, но e пренасочен и приет в трети факултет „Противопожарна охрана“….приет в БКП…. На 13 септември 1991 година Бойко Борисов основава фирмата „Ипон-1“ ООД, която осигурява охраната на видни личности като Тодор Живков, Симеон Сакскобургготски…….. На 1 септември 2001 година с указ на Президента на република България Петър Стоянов Бойко Борисов е назначен на длъжност Главен секретар на МВР  и е повишен в звание „полковник“ от МВР…. през 2004 година с указ на Президента Георги Първанов е удостоен със званието „генерал-лейтенант“….На Парламентарните избори в България 2005 ген. Бойко Борисов е кандидат за народен представител в два многомандатни избирателни района, издигнат в листите на Национално движение Симеон Втори. В резултат от изборите, НДСВ вкарва 63 депутати в 40 Народно събрание, сред които и Бойко Борисов….. Полага клетва като столичен кмет на 10 ноември 2005 година…. На 27 юли 2009 година Народното събрание със 162 гласа „за“, 77 „против“ и 1 „въздържал се“ избира Бойко Борисов за министър-председател….. От 1988 Борисов води съвместно съжителство с бизнесдамата Цветелина Бориславова. Цветелина Бориславова Карагьозова е български предприемач, от 2001 г. основен акционер и председател на Надзорния съвет на „Стопанска и инвестиционна банка“ АД (СИБанк -през 1996 година 9 български банки, сред които Стопанска банка, (сегашната СИБанк) фалират. Тогавашният премиер Жан Виденов пада от власт и на негово място идва Иван Костов)…. родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав Карагьозов, е служител на ПГУ-ДС и работи като материално отговорно техническо лице към български посолства. Майка ѝ, Веселина Карагьозова, е акционер в „Кемисол“ АД, Стара Загора – дружество, търгуващо с химически продукти….. Цветелина Бориславова и  Бойко Борисов стават съсобственици на:

 фирма „ИПОН-2“ ООД…. CSFI, „Консорциум каучукова индустрия“- АД, „Ай Ти Пи - България“-ЕООД -;  „Интерпрайм тобако“-;  „ИПОН-2“–ООД;  „Сириус-2“-ООД –;   „Цебра…."Тео Интернационал"-АД(Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата"…1994–1997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник…По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев - пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма “Ипон”)…."Джи енд Би травъл къмпани"(Съдружници са Бойко Борисов, "София Делта"-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел "София" за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.)….. "Прахайм"-ООД - Червен бряг(учредена през 1996 год. Дейност – производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници - Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и "Прайм инвестмънт тръст"(един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители – Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев)…. "Химтекс"- АД… в СД на дружеството влиза майката на Цветелина. ….

През СИБанк  започват да минават всички държавни плащания – на НОИ, БТК, НЕК, МВР, митници и др. След скандалната приватизация на “Нефтохим – Бургас” банката започва да обслужва и парите на “Лукойл”. Малко след това охранителната фирма на Бойко Борисов и Цветелина “Ипон” (която охранява обекти на Славчо Христов) сключва договори за охрана с “Лукойл”, “Мобилтел” и фирми, близки до властта.

През 2001 г. правителството на Иван Костов е дискредитирано. Бойко Борисов става охрана на новия кандидат за премиер на България Симеон Сакскобургготски, а Цветелина Бориславова, която знае испански,  придружава царица Маргарита на различни събития. След идването на Симеон Сакскобургготски на власт, Цветелина Бориславова е издигната за председател на Надзорния съвет на СИБанк. През юли 2006 г. Цветелина Бориславова става почетен консул на Република Исландия в България. Назначена е по предложение на исландската страна. Тя е член на Управителния съвет на „Oxford Club“ – САЩ и председател на Надзорния съвет на „Стопанска и инвестиционна банка“ АД.В началото на 2009 г. Цветелина Бориславова продава част от дела си в СИБанк на „Novator Finance Bulgaria“ - Люксембург, собственост на исландския милиардер Тор Бьорголфсон (Thor Bjorgolfsson), като запазва 22% участие и остава председател на Надзорния съвет на банката…. един от основателите на Сдружение “Глобална България”. В него членуват Светослав Божилов (банкер, съосновател на БРИБанк и СИБанк, близък с Емил Кюлев), Франк Бауер (финансист, шеф на Българо-американски инвестиционен фонд), Красимир Гергов (рекламен бос, консултант и неофициален собственик на бТВ по онова време), Венелина Гочева (главна редакторка на “24 часа”), Сашо Дончев (шеф на “Овъргаз”, фирмата на “Газпром” в България), Валентин Златев (шеф на “Лукойл” - България), Иван Кръстев (политолог), Стефан Попов, Иво Прокопиев (бизнесмен, издател на “Капитал” и “Дневник”, Красен Станчев (икономист, анализатор), Левон Хампарцумян (банкер, шеф на “Булбанк”), Огнян Шентов (шеф на Центъра за изследване на демокрацията) …..

Б) Цветан Цветанов

български политик, заместник-председател на политическа партия ГЕРБ. От 27 юли 2009 г. е заместник министър-председател и министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов. Ресорен вицепремиер, отговарящ за ДАНС…. роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в системата на МВР, като щатен служител на Седмо главно управление на Държавна сигурност. Цветанов работи в изчислителния център на Централно информационно организационно управление на ДС (Седмо главно управление на ДС)….. От 1997 г. работи в администрацията на Министерството на вътрешните работи (МВР), като след 2001 г. става оперативен помощник на главния секретар Бойко Борисов….. Той завършва и курс по мениджмънт в Международната правоохранителна академия в Розуел (2004), специализация в Сикрет сървис във Вашингтон (2004), курсове на ФБР (2004), Департамента за вътрешна сигурност на САЩ (2005)….. През септември 2005 година Бойко Борисов напуска МВР, а през ноември е избран за кмет на София. Цветанов също напуска министерството и става заместник-кмет.... в края на септември 2010 г. следва съвместна пресконференция на Цветанов със спонсорирана фондация от Джордж Сорос("Институт „Отворено общество“), който е известен защитник на правата на ромите... Цветан Цветанов е женен за Десислава Цветанова, служител на Държавна агенция „Национална сигурност“….

В) Николай Младенов

 роден на 5 май 1972 г…. баща му, Евтим Младенов, е щатен служител на Държавна сигурност - свързочник в различни посолства, като ползва дипломатически статут за прикритие… Като внук на активни борци против фашизма и капитализма , Николай Младенов учи в елитната Първа английска гимназия в София…. по това време участва активно в младежкото комунистическо движение (Комсомола) и е последният секретар на Ученическия комитет на ДКМС на гимназията… Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация "Отворено общество", София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност….. На 12 март 2002 е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия СДС. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.От 2005 до 2007 работи като консултант на Световната банка…. След парламентарните избори през 2009 година спечелени от ГЕРБ, Младенов става министър на отбраната в правителството на Бойко Борисов. От 27 януари 2010 Николай Младенов заема поста външен министър на мястото на подалата оставка Румяна Желева….

 

Г) Румяна Желева

родена на 18 април 1969 в Нова Загора…. Завършва немска езикова гимназия в Бургас, а през 1995 — висше образование в Софийски университет със специалност социология…. Преподавател по „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации” в Катедра „Социология” в СУ „Св. Климент Охридски”…. Научните и професионалните ѝ интереси са свързани с икономиката на прехода и преструктурирането на организацията на труда в Източна Европа…. Член е на организациите Berliner Forum (International network of business ethics), Българска социологическа асоциация (БСА) и „Ротари клуб Бургас Приморие“, координатор за България на Европейска асоциация за социология на селото (European Association for Rural Sociology)…. На първите избори за български представители в Европейския парламент през юни 2007 г. е избрана за евродепутат от партия ГЕРБ. На изборите за Европейски парламент на 7 юни 2009 г. е водач на листата на ГЕРБ и отново е избрана за евродепутат. Не остава на поста си дълго, тъй като на 27 юли 2009 г. е избрана за външен министър на България в осемдесет и седмото правителство с министър-председател Бойко Борисов…. На 5 октомври 2009 премиерът Борисов публично обявява кандидатурата на Румяна Желева за български еврокомисар… В периода преди изслушването в европейски медии се появяват информации за възможни връзки на Желева с българската организирана престъпност чрез съпруга ѝ Красимир Желев(директор на банков клон „Биохим“ от 1996 до 2003  в Бургас, след това до август 2009 ръководи клона на Централна кооперативна банка в Бургас, която е част от варненската икономическа група ТИМ, в борда на директорите на бургаското дружество "Водоснабдяване и Канализация" )….

Д) Кристалина Георгиева

български политик, европейски комисар от България, и икономист, специалист по въпросите на устойчивото развитие. Вицепрезидент на Световната банка (от март 2008 до февруари 2010… член на съвета на настоятелите[ и доцент в катедра „Икономикс“ на Университета за национално и световно стопанство в София.Кристалина Георгиева встъпва в длъжност като европейски комисар на 9 февруари 2010 (като е номинирана от кабинета Борисов), когато комисията „Барозу II“ е одобрена от Европейския парламент…. родена на 13 август 1953 година в София… Завършва политическа икономия и социология във ВИИ „Карл Маркс“…Прави допълнителни специализации по корпоративни финанси в Масачузетския технологичен институт и по учебна програма за кадри на Световната банка в Харвардското бизнес училище… Започва работа в Световната банка през 1993. От 2000 до 2004 е ръководител на отдел за устойчиво развитие към Световната банка. От 2004 до 2007 е ръководител на отдела за Русия, а от март 2008 е вицепрезидент на Световната банка, отговарящ по въпроси, свързани с устойчивото развитие… В периода преди парламентарните избори през 2009 името на Георгиева се споменава като възможен министър-председател на България…. По-късно обаче става известно, че Георгиева няма да се включи в правителството, което тя обяснява с „важни ангажименти в Световната банка“…

 

Е) Красимир Велчев

роден на 6 януари 1951 година. Завършил е Техническия университет със специалност „Автоматизация на производството”; УНСС със специалност „Управление на човешките ресурси” и е специализирал „Контрол на мениджмънта и качеството” в Токийския университет. …Завършил е школата за висша летателна подготовка /ШВЛП/- Русия, гр.Уляновск през 1974 г., както и учебния център на БГА "Балкан" в годините 1973 и 1976 г…. съпредседател на парламентарната група на партия ГЕРБ в 41-вото Народно събрание. Избран за мажоритарен депутат от 25-и многомандатен избирателен район – София… Съсед в Банкя на Бойко Борисов… След десетоноемврийския преврат регистрира една от първите фирми занимаваща се повече от 20 години с промишлено отопление.Красимир Велчев притежава малък самолет. Има се за екипен играч и определя себе си по-скоро като технократ отколкото като политик. Дългогодишен съсед по апартамент на Стоян Ганев(български политик, един от водачите на СДС в началото на 1990-те год. Той е вицепремиер и външен министър в правителството на Филип Димитров , при правителството на Симеон Сакскобургготски в началото на мандата е началник на кабинета на премиера, след което заминава да живее в САЩ) …..

 

Ж) Владимир Уручев

български политик и представител на България в Европейския парламент (2007–2009 и 2009–2013). Роден е на 1 октомври 1954 г. в смолянското село Буково, близо до Мадан.[1]По професия Владимир Уручев е инженер по топлоенергетика и топлофизика. През 1973 г. завършва пловдивския Техникум по електротехника, специалност „Електрически централи и мрежи“, а през 1981 г. — Московския енергетически институт със специалност „Атомни централи и инсталации“.[2]От 1981 г. до 1992 г. работи в 1-4 блок АЕЦ „Козлодуй“, последователно от оператор на спомагателни системи на реактора до главен дежурен в електроцентралата. Между 1992 и 1994 г. е главен експерт по експлоатацията. Ръководител на направления: „Инженерна поддръжка“ (1994—1997) и „Експлоатация на 1-4 блок“ (1997—2000). От 2000 г. е главен инженер на блокове 1-4 на АЕЦ „Козлодуй“.[2]В кандидатската листа на партия ГЕРБ за изборите за членове на Европейския парламент е регистриран е под номер 2….. ". Участва и ръководи множество международни екипи при партньорските проверки на ВАНО и експертни мисии на МААЕ на АЕЦ Кола, Мурманск (Русия), АЕЦ Ленинградска, Санкт Петербург (Русия), АЕЦ Мецамор (Армения), АЕЦ Бушер (Иран), АЕЦ Дая Бей (Китай), АЕЦ Фламанвил (Франция). В периода 2005-2007 г. е член на Управляващия комитет на ENISS (European Nuclear Installations Safety Standards) за хармонизиране на стандартите за безопасност на ядрените инсталации в Европа….

З) Петя Ставрева

български политик и член на Европейския парламент (2007-2009).

През 1995 г. завършва СОУ „Княз Александър I“ в Пловдив, а през 2001 г. - журналистика във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.От 2001 г. е завеждащ "Връзки с обществеността" на Земеделския младежки съюз към БЗНС - Народен съюз.През 2001 г. е редактор на електронното издание "Ядрена безопасност". От 2002 г. е политически репортер и редактор "Вътрешна политика" във вестник "Народно земеделско знаме"…. От 2004 г. е председател на областното настоятелство на Земеделския младежки съюз, София-град.От 2005 г. е председател на Управителния съвет на сдружение "Младежки инициативи 2004" и координатор на проекти, свързани с младежката политика и равнопоставеността на половете.От 2006 г. е член на Постоянното присъствие на БЗНС - Народен съюз, секретар по международните въпроси.На изборите за Европейския парламент през 2007 е избрана за евродепутат от листата на ГЕРБ. В Европейския парламент е член на Групата на Европейската народна партия (Християндемократи) и Европейските демократи, на комисията по земеделие и развитие на селските райони, комисията по бюджетен контрол и на комисията по правата на жените и равенството между половете.На изборите за Европейския парламент през 2009 г. е регистрирана под номер три в кандидатската листа на „Синята коалиция“ и не е избрана за евродепутат.[1]На Втория редовен конгрес на ПП Обединени земеделци проведен на 26 март 2011 г. е избрана за председател…. Петя Ставрева замени символа и лидер на обединените земеделци Анастасия Мозер… Анастасия Мозер, която от доста време не пестеше суперлативите си за Ставрева, демонстрира удовлетвореност от избора на наследника си…. Земеделската лидерка посъветва колегите си ако влизат в коалиции, това да бъде в Синята коалиция….

 

И) Душана Здравкова

български политик от партията „ГЕРБ“, народен представител за България в Европейския парламент в периода 2007-2009 г…. До 1982 г. работи в Института по корабостроене във Варна, след което е юрисконсулт в ТК „Интерхотели“.[2] През 1986 г. става съдия в Районния съд, във Варна. От 1992 г. е адвокат във варненската Адвокатска колегия. През същата година става председател на Варненския районен съд, а от 1998 г. до 2004 г. - на Варненския окръжен съд.[1]През 1995 г. работи в Националния център за съдии в Рино, САЩ и в Националния център за щатски съдилища в Уилямсбърг, щата Вирджиния.[1] През 2000 г. е лектор в института „Асеер“ в Хага, Нидерландия…. заместник-председател на Комисията по конституционни въпроси на ЕП, член на Делегацията за връзки със САЩ, заместник-член на Делегацията за връзки с държавите от Персийския залив и Комисията по петициите. [5]. Като другите представители от ГЕРБ, членува в групата на Европейската народна партия. През юли 2009 г. мандатът ѝ на евродепутат изтича и тя се връща на работа в Окръжния съд във Варна..Душана Здравкова прекъсва отношенията си с ГЕРБ, а през юни 2011 г. напуска съда в знак на протест срещу политиката на правителството на Бойко Борисов. Няколко седмици по-късно е обявена кандидатурата и за вицепрезидент, заедно с кандидатурата за президент на бившия офицер от службите за сигурност и  разследваният като лидер на "Откопод" Алексей Петров(Асан Ибримов Омеров, завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. Работи 8 год. в ДС до началото на 1990-те год, е съучредител на застрахователните дружества „Аполо и Болкан“ и „Спартак“. До 2000 г. е член на борда им, както и на „Средец М“, а по-късно и на „Левски Спартак“. До 1998 г. участва във фирма „Будоинвест“ ООД заедно с Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.  Член на Надзорния съвет на НОИ, експерт към Съюза за стопанска инициатива на гражданите) …. Петров казва, че очаква премиерът Бойко Борисов да подкрепи Здравкова, защото "тя е неговата духовна, политическа майка"…. Душана поддържа интимна дружба с Мария Димчева (наричана в лесбо средите с поетичния прякор Мери Джи), офицерка наследила Стоян Стоянов –Стуци в агенция “Военни клубове и почивно дело”…

 

Й) Емил Стоянов

 

български евродепутат в Европейския парламент (2009 - 2014 г.),член на групата на Европейската народна партия. Роден на 12 юли 1959 година в гр. Пловдив…Емил Стоянов е син на известния легионер и областен управител на област Пловдив Стефан Стоянов и брат на Петър Стоянов, президент на Република България (1997-2002 г.)…. През 1980-те и 1990-те години се занимава активно с литература и журналистика…. До 1990 година работи като журналист и преводач на свободна практика.   През 1990 година основава университетското издателство към Пловдивския университет. През 1992 г. създава собствено издателство "Пигмалион"… През 1998 година за девет месеца е заместник-генерален директор на Българската национална телевизия. В началото на 2001 година създава първата и засега единствена българска новинарска телевизия "Европа"…. съпругата на Стоянов,  Маргарита Ралчева ще бъде началник на кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова …. От 1994 г. до 1997 г. Ралчева е водещ на новините на "Нова телевизия". От 2001 г. е водещ на централната информационна емисия на телевизия "Европа", собственост на Стоянов. По същото време е зам.-изпълнителен директор на медията и директор "Новини". В последните три години е кореспондент на телевизията в Брюксел.

В периода 1998-2000 г. Маргарита Ралчева е била пресаташе на Министерството на търговията и туризма….

 

К) Андрей Ковачев

български политик, евродепутат, федералист и председател на българската делегация в групата на Европейската народна партия в Европейския парламент. Той е председател на Съюза на европейските федералисти във България, а от 2011 г. е и заместник-председател на Съюза на европейските федералисти….Роден е на 13.12.1967 г. в София…. Андрей Ковачев има диплома по биология от университет Саарланд, Германия (1990-1995)…. В периода 1995-1998 г. д-р Андрей Ковачев е асистент в университета Саарланд, Германия. По-късно става стажант в Европейския парламент. От 1998 г. е търговски директор в Alfa Laval Agri, а от 2002 г. е търговски мениджър в John Deere. Между 2004 и 2009 г. Андрей Ковачев е регионален директор за Централна и Източна Европа за Elsevier…. От 2007 г. Андрей Ковачев е заместник-ръководител на Комисията по външна политика и европейски въпроси и заместник-международен секретар на ПП ГЕРБ.Д-р Ковачев е избран за евродепутат след изборите за Европейски парламент през 2009 г. от листата на ГЕРБ. В Европейския парламент Андрей Ковачев оглавява българската делегация в групата на Европейската народна партия….От март 2011 г. Андрей Ковачев е заместник-председател на Съюза на европейските федералисти. Освен това той е и председател на Българския съюз на европейските федералисти…. От 2011 г. д-р Ковачев подпомага електронна страница, поддържана от журналиста  Христо Христов(получавал достъп от Върховния касационен съд по делата на Тодор Живков и  Милко Балев, през 2007 г. получава достъп до следственото дело №4 от 1990 г., заведено за установяване на причините на икономическата катастрофа, завещана от управлението на БКП,без виновни,) , която се разви като един от най-сериозните източници на информация за изследване на бившата "Държавна сигурност" и комунизма във България????!!??? както и за документи относно влиянието на тайната комунистическа полиция върху българската икономика и върху прехода към демокрация и пазарна икономика… Той защитава позицията, че единната валута трябва да бъде подкрепена от икономически и фискални политики и координация на наднационално ниво. За него, както и за редица други федералисти, паневропейските листи разширяват политическото пространство от регионалното и националното към надднационалното….

 

Л) Николай Коцев

Председател на „Спортно-технически моделен клуб” – гр.Враца…роден през 12.10.1965г….завършва Техникум по фотография и полиграфия – ССУПУ „Юлиус Фучик” – гр.София ,специалност „Фотография”…работил в Окръжен център по фотоизкуство, фотопропаганда и фотообслужване – гр.Враца ,фоторепортер….по късно собственик на„Н.Коцев” ЕООД„Фокус” ЕООД,„Фото Елит” ЕООД„Турканица”ЕООД„Сити” ЕООД…. Преди да стане народен представител, Коцев се е занимавал с бизнес – отглеждане на щрауси. Депутатът е настанил фермата си за екзотичните птици в бивша резиденция на Тодор Живков край Враца….

 

M) Искра Фидосова

пръв съпредседател на парламентарната група на партия ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Председател на комисията по правни въпроси към 41-то НС. Избрана е за мажоритарен депутат от 12-и многомандатен избирателен район - Монтана….През 1989 завършва Природоматематическа гимназия в Монтана….Работи в инспекцията по труда и община Монтана като юрисконсулт в периода 1994 до 1998, преди да спечели през 1998 г. първия конкурс за нотариуси …има монопол в областния град, след като отнемат разрешителното на единствения й колега. Заедно с адвокат Красимир Босев Фидосова купува стара къща, вдигат внушителна кантора току до съдебната палата единствена по това време в града,..Израстването си в политиката Искра Фидосова започва като привърженичка на Симеон Сакскобургготски и НДСВ, откъдето идва и запознанството ѝ с Бойко Борисов (по това време главен секретар на МВР). Посреща Симеон Сакскобургготски при първото му посещение в Монтана, откогато пази маслен портрет на съпругата му доня Маргарита, който седи окачен в офиса ѝ.През този период от живота си Искра Фидосова се отдава на благотворителност и успява да натрупа значително финансово състояние. Съсобственик е на ресторант “Монтанензиум”, емблематично заведение в градския парк на Монтана посред езерото. Закупувайки и бивша почивна станция на прохода Петрохан, като същевременно изкупува и други имоти сред които и един селски парцел за строеж на профилакториум….Любимката на Цветан Цветанов станала нотариус незаконно…. Дамата е омъжена за по-младия сърбин Томислав Живкович, бивш футболист от “Раднишки Пирот”. Макар че е заможна, съпругът й не бездейства - има фирма за PVC дограма…. Юристи от Монтана от години обясняват, че документът й за завършено висше образование е менте. Преди две години те дори подават жалба в Софийската районна прокуратура, но без резултат. Според сигнала Искра Фидосова е станала нотариус, без да има необходимия двугодишен юридически стаж…. Днешната депутатка става първа богаташка в Монтана, след като на практика работи десет години, без конкуренция в града. До края на 2008 г. там не назначават друг нотариус. Всички, които се явявят на конкурс, получават слаби оценки.По времето на Симеон Сакскобургготски днешната герберка е най-видната царистка в Монтана…. оказа се, че Диана Ценкова, помощник-нотариус в кантората й в Монтана, е заверила фалшиво пълномощно, с което седмина измамници пробвали да продадат двуетажна сграда на ул. “Сан Стефано” №6 на фирма “Агрохолд”. Имотът надхвърля 2 млн. евро. Фидосова се измъкна суха и от този скандал….. С нейното благоразположение се ползва и бившият областен Тодор Върбанов. Злите езици говорят, че двамата сутрин се събирали на оперативка и после се разделяли да работят - той за НДСВ, тя за ГЕРБ.Върбанов и Фидосова държат заедно ресторант “Монтанензиум”, емблематично заведение в Монтана в парка насред езерото. Намерението й да построи 5-етажен хотел там обаче разбуни духовете и срещна отпор от архитектурната гилдия. Спорове имаше и за това дали да направи паркинг към ресторанта върху зелените площи… За първи път Искра Фидосова отстъпи и набързо закупи почивната база на прохода Петрохан. Преди това взела терен в едно от селата с чиста природа - Дълги дел, община Георги Дамяново, за да строи профилакториум. Дамата притежава и други имоти, никой не знае броя им….поиска Софи Маринова за депутат…

 

Н) Симеон Дянков

роден в София на 13 юли 1970 г. Неговият прапрадядо Михо Минков-Гълъба(роден е през 1826 г. и възпитан в духа на чорбаджийските традиции. След време замества баща си на кметското място в Млечево, Северна България…Занимавал се с търговия, притежавал много ниви и добитък.)е бил търговец от чорбаджйски род и депутат в Учередителното (приело Търновската конституция), Първото велико народно събрание, заседавало по избирането на български княз (избран е Александър I), Второто велико народно събрание, и Първото, и Второто Обикновени Народни събрания, в общо пет последователни мандата….записва във Висшия икономически институт „Карл Маркс“….стипендиант на фондацията на  Людмила Живкова…След 10 ноември 1989 се премества във Виенския университет ,изпратен във Виена през 1988 г. от Фондация „Знаме на мира“ на Людмила Живкова…През 1995 г. постъпва на работа в Световната банка, където достига до поста главен икономист на вицепрезидентското поделение "Финансов и частен сектор", което работи по развиващата се световна финансова криза….От 2004 до 2009 г. Дянков е асоцииран редактор на „Списание за сравнителна икономика“…През февруари 2009 г. Бойко Борисов е на посещение във Вашингтон, където е поканен на т.нар. молитвена закуска с президента Барак Обама. Борисов посещава и централите на Световната банка и МВФ…Сред поканените на срещата е Симеон Дянков в качеството му на икономист на отдела на Световната банка по антикризисни мерки. Борисов пожелава да разговаря с Дянков след официалната среща …избран за член на българското правителство с двойно гражданство – българско и американско. Самият Дянков публично заявява, че ще се откаже от американското си гражданство, за да изпълни изискването на чл. 110 от Конституцията на България, според който членове на Министерския съвет могат да бъдат само български граждани, които отговарят на условията за избиране на народни представители. По-късно пресслужбата на Министерството на финансите разпространява декларация, че „г-н Симеон Дянков е български гражданин, който през годините на служба в Световната банка е бил с дипломатически статут….Като вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков координира работата на министерствата на транспорта, информационните технологии и съобщенията, земеделието и храните, икономиката, енергетиката и туризма, регионалното развитие и благоустройството, здравеопазването, на околната среда и водите, образованието, младежта и науката, на Държавната агенция по горите, Българския институт за метрология и технически надзор и Национална агенция „Пътна инфраструктура”, като следи и дейността на агенциите за приватизация, за следприватизационен контрол, за ядрено регулиране, за оценяване и акредитация и за професионално образование и обучение, както и дейностите на държавните комисии за енергийно и водно регулиране и за стоковите борси и тържищата, Комисията за регулиране на съобщенията, Патентното ведомство, Националния статистически институт и Националния компенсационен жилищен фонд.!!!!!!Симеон Дянков живее със семейството си в резиденция Бояна, без да плаща наем… по закон такова право имат само премиерът, президентът и председателят на народното събрание на България…заявява, че не дава повече пари за учените в Българската академия на науките, които нарича „феодалните старци“….На международна дискусия за реформите в страните нови членове на ЕС, организирана в София от Институт "Отворено общество" и Световната банка, Симеон Дянков предлага идеята част от фискалния резерв на България (в размер на 8 милиарда лева към датата на предложението) да се сложи на депозит в търговски банки за по-висока доходност….В проекта на Закон за държавния бюджет за 2010 г. на правителството на Бойко Борисов се оказва, че е допусната грешка, определена по-късно като „техническа“, от финансовото министерство и от министерството на труда и социалната политика за помощите за отглеждане на близнаци и еднократното подпомагане на майки студентки. Симеон Дянков категорично отказва да коментира отлагането за юли 2010 г. на увеличение към добавките към вдовишките пенсии и накъде ще бъде пренасочен освободеният от това финансов ресурс….Дянков подържа мнението си, че БАН следва да се закрие…Симеон Дянков е женен за американката Керълин Фройнд(, с която имат двама сина Андрей и Марко. Семейството ѝ е от еврейски произход с корени от Тимишоара. Съпругата му до пристигането на семейството в България работи във Федералния резерв под ръководството на Алън Грийнспан, а малко преди преместването им в София получава покана за антикризисния екип на Барак Обама….не е виждал баща со от 1987 г., а бащата никога не е виждал снаха си…Дянков има фирма за зърнопроизводтво …

 

О) Сергей Игнатов

Основател на египтологията в България. Настоящ министър на образованието, младежта и науката в Правителството на Бойко Борисов…роден на 6 август 1960 във Видин; син е на Симеон Игнатов - секретар на Централния комитет на ДКМС и на Окръжния комитет на БКП във Видин по идеологическите въпроси.Завършва 35 ГРЕ в София през 1978 г…. Завършва специалност "Египтология" в Ленинградския държавен университет, Факултет по изтокознание…работи в Софийски университет- доцент по семитско-хамитски езици (египтология), специалност Ирански езици; семитско-хамитски езици; тюркски; монголски….след това ректор в Нов Български…

„Представете си Азис е техен герой, на тези дечица. Той е един техен представител, който се е издигнал. И ако начинът е децата да слушат тази музика и да ходят на училище, аз съм за“, каза министърът… „Кой ни представлява сега пред Евровизия“, продължи пледоарията си министърът…

 

П ) Росен Плевнелиев

роден на 14 май 1964 г. в град Гоце Делчев, България. Потомък е на помаци бежанци от Плевня, Драмско, преселили се в България през 1913 година… завършва ВМЕИ „В. И. Ленин“ в София… Преди 1989 г. той е щатен комсомолски секретар в Благоевград. Кариерата  му като успешен предприемач  стартира в зората на прехода, когато заедно с бизнесмена Иван Тодоров  първи  получават  лиценз да изпращат строителни работници в Германия.

 

Заветният документ  е  издаден  от  правителството на Андрей Луканов, гарантиращо им, че в следващите две години  ще  са  единствената българска фирма на  германския  строителен  пазар.  По-късно двамата са съдружници на  германската фирма “Линднер”, с която Плевнелиев изгражда „Резиденшъл  парк-София” и „Бизнес парк-София”, продаден на американска компания за 250 млн. Евро… Започва да развива собствен бизнес още през 1990 г., когато основава и започва да развива фирмата си „Ирис Интернешънъл” АД, първата строителна фирма в България със сертификат ISO 9001, получен през октомври 1999 г. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др.. През 1994 г. основава и управлява „Лин България” ООД, фирма, специализирана в сухо строителство. След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер (Линднер Ирис Имобилиен, Ирис Интернешънъл, Линднер България, Линднер Имобилен Мениджмънт), работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти. Той ръководи най-големия проект на компанията в страната, Бизнес парк София. Той е започнат през 1999 г. и е най-големият частно финансиран проект в областта на недвижимите имоти в България и един от най-големите бизнес паркове в Югоизточна Европа. През 2003 година е започнат и проектът Резиденшъл парк София, жилищен комплекс в близост до Бизнес парк София… От 2007 г. е член на управителния съвет на „Конфедерация на работодателите и индустриалците в България”. През следващата 2008 г. става член на борда на директорите на „Американска търговска камара” и член на настоятелството на фондация „За нашите деца”…. На 27 юли 2009 е назначен за министър на регионалното развитие и благоустройството… Докато е под ръководството на Плевнелиев, МРРБ не спазва процедурата по дела, които министърът е завел лично. В резултат на неспазените изисквания интересът на държавата не е защитен и държавата губи две дела, свързани с къмпинг Корал… Отскоро семейството  на Плевнелиев  има къща в луксозния комплекс „Резиденшъл парк“, намираще се до Околовръстното шосе и забранен за външни  лица.  Къщата е с разгърнатата площ от 478 кв. м., с покрит басейн в двора и топла връзка със сградата.  Официалната цена на двореца е  450 000 евро, но брокери твърдят, че тя е поне два пъти по-висока.  Комплексът  обхваща  235 дка и има 900 жилища, но покупката на вила е резервирана за избрани персони. Министърът на регионалното развитие  е най-богатият министър на Бойко Борисов - с 5 къщи, две ателиета и официално декларирани 12 милиона лева в банки. През 2005 г. той купува 768 кв. м. на брега на морето - на скалистия  бряг между  къмпинг „Черноморец” и курортното градче. Днес там се откроява  пищната къща на министъра, с басейн и барбекю. Никой не знае има ли  строежът подробен устройствен план и кой е трасирал шосето. И най-важното – на какво законово основание е издигната къща на морска скала, която е изключителна държавна собственост? Семейство Плевнелиеви имат  парцели и в скъпия планински курорт Банско. Част от тях са към фирмата „Плевнелиеви” ООД,  други са  продадени на „Алматур хотел „Тамплиер”, като жилищният комплекс „Тамплиер" е от първите, построени в Банско. Министърът инвестира и в разложкото село Баня, където се сдобива с 3 декара ливада с атрактивно  изложение. Там семейството  купува  още  стотици декари земя, заедно с бизнесмена Филип Харманджиев. Случайно или не, министершата  Юлияна Плевнелиева работи в компанията на Харманджиев. Истинска  перла в портфейла на Плевнелиев е вила на гръцкия полуостров Халкидики…. Тя се намира на остров Амулини, в непосредствена близост до монашеската обител Атон, където цената на земята е над 1300 евро за кв.м. Но дали това е единственият му имот в чужбина? Влизането в политиката на Росен Плевнелиев се свързва с медийния магнат Иво Прокопиев, близък до Борисов. Плевнелиев е също така в борда на директорите  на  Българо-американската стопанска  камара  и номинацията му за министър ще бъде топло посрещната от американските инвеститори“...





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: arih
Категория: Политика
Прочетен: 184120
Постинги: 68
Коментари: 38
Гласове: 66
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031