Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2013 09:21 - ГЕРБ-крайната фаза от унищожението на България-част 2
Автор: arih Категория: Политика   
Прочетен: 1128 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Здравния геноцид на ГЕРБ не завършва само със закриването на десетки болници и отнемането на правата на стотици хиляди неосигурени българи.Здравния геноцид не завършва и с поставянето на експериментални ваксини върху децата.Геноцида не обхваща само здравето и не завършва само с копаенето за шистов газ,разпръскването с химически трасета,съхранението на въглероден диоксид в сеизмична зона,поголовното изсичане на горите и отхвърлянето на забраната за ГМО. Унищожението на България върви с пълна сила.

Хората, които не плащат здравни вноски да бъдат лишени от някои административни услуги, например, да им не им се издава лична карта. Това предложи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова веднага след като застана на този пост.

,,Хората без здравни вноски трябва да бъдат накарани да плащат чрез лишаване от други права. Ако нямат лична карта, това ще ги лиши и от социални помощи” даде пример тя.За драстично увеличение на санкциите за неосигурени пациенти си говориха премиерът Бойко Борисов и предния здравен министър Стефан Константинов.

,, За едните, които имат някакъв доход, а не са си го платили, драстично увеличаване на санкциите.Но след това Националната агенция по приходите трябва да им ги събира тези неща, включително ако трябва да им продава имуществото.Просто трябва да бъдат тълкувани като длъжници на държавата,няма как” заявява тогава премиерът.,,Така или иначе, дали сега ще има една стачка повече или две все тая..."

Обезщетенията за майчинство и безработица ще се изчисляват въз основа на осигурителния доход за 24 месеца назад, а не за 18, както е сега. Това решиха депутатите, след като приеха закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2012 г.Припомняме,че през 2010-та година периодът за изчисляване на размера на обезщетението за майчинство бе увеличен и стана 18 месеца,вече е 24.Обяснението на Бойко Борисов бе,че майките в България били с най-дългото майчинство в ЕС и не трябвало да бъде така. Месечната помощ за дете обаче остава 35 лева.Няма и 20 евро на месец?!? Не случайно нашата държава е с най-бързо намаляващото население, с такива управници изобщо е странното как някой се навива да има деца.Какво стана след протестите на майките- ГЕРБ са склонни да увеличат парите за майчинство от 2014 г. за сметка на намаляване на срока му, заяви зам.-председателят на социалната комисия в парламента Светлана Ангелова.Това предложение дойде от Евгений Иванов, изпълнителният директор на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. От ГЕРБ констатираха,че може да се помисли за увеличение на парите за отглеждане на малко дете, единствено в случай, че се намали срокът, в който родителите имат право на тях.Сега, ако през втората година майката се върне на работа, а детето посещава детско заведение, тя има право на 50% от обезщетението или на 120 лева до навършване на 2 години на детето?!?Реално погледнато увеличение,просто целта е друга.Каква ще видим от следващия герберски закон: През февруари 2012г поправките в четири български закона, легализиращи заместващото майчинство, влязоха в правната комисия, преди да бъдат внесени за гласуване на второ четене и в пленарната зала.Според предложените поправки в законите между поръчителите и изпълнителката на заместващото майчинство се сключва договор, който ще защити взаимно интересите им. Поръчителите се задължават да "компенсират" изпълнителката в "разумни граници", но заплащането на услугата е забранено. Тя пък се ангажира да се съобразява с техните решения относно заместващата бременност, освен в случаите, когато е застрашен животът й.От двайсетината клиники, които работят с държавния фонд за асистирана репродукция, само 2 са държавни. Всички останали са частни,собственост на ГЕРБ!Закон,който узаконява бизнеса с деца и който дава правна възможност за майките да „отдават под наем”, да продават утробите си?!?

Къде се е чуло и видяло да изчакаш една жена да роди, за да й отнемеш детето и то по ,,закон”.Сурогатното майчинство е и грубо посегателство върху децата, давайки узаконеното право те да бъдат отнемани от майката.Защото такава чудовищност - да отнемаш децата от майките им познаваме само по време на робство - еничарството. Държавата дава дефиниция за детето не като личност,а като конкретна идея, като обществено очакване към детето.Тези закони представят децата като чисти и невинни създания,които се нуждаят от благоволението на „милостивата” и „вездесъща” държава, която трябва на всяка цена да защити беззащитните малки същества от собствените им родители.Чиновникът си позволява безусловно да определи кой, кога и до кога е дете. Всички деца, според държавната дефиниция за дете, са под юрисдикцията на този проект за закон. Сърцевината на тази автономна философия се състои в схващането, че от първостепенен приоритет са нуждите на детето.Което е правилно,но…защо тогава не се увеличат детските или образованието до 8клас поне да е безплатно???Родителите са бомбардирани с държавни образователни програми, инициативи и закони, които постоянно ни учат и ни натякват, колко невежи и некомпетентни сме по отношение обучението на собствените си деца. В края на краищата, закона за детето ясно изповядва, че детето не се нуждае от родители. То си има държава и общество, които са неговите майка и баща.

Негодувание буди  чл. 23, ал. 3, в който се посочва, че „всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности”. Нарушенията се наказват с глоби от 2000 до 4000 лв., а за повторно нарушение - от 4000 до 5000 лв.

5000лв.глоба, ако заведеш детето си на църква!!!Това ли е демократичното управление? . Според законопроекта за детето, окончателно ще се сбогуваме със задължителната дисциплина и налагане на правила, защото всяко оплакване ще бъде последвано от среща с психолози и социални работници, които ще ви назидават, а дори се предвижда и изземване на детето от семейството.

 

С идването на ГЕРБ безработицата се увеличи с 15%. В България ударът върху пазара на труда от кризата беше може би един от най-силните и тежките в ЕС. За тези месеци бяха загубени над 400 хиляди работни места, безработните младежи са над 35%. В по-голямата си част безработните младежи в България са от „маргиналните“ групи, смятат от ГЕРБ.

 

Българският пенсионер е най-бедният в Европа и на Балканите.Пенсионерите в България са около 2.2 милиона, като почти 60% от тях са с пенсия до 271 лева. Именно пенсионерите съставляват основната група на бедстващите хора в България, които според изчисленията на Евростат възлизат на близо 45 на сто от населението. По този показател България очаквано заема незавидното първо място в Европейския съюз.

Очевидно е, че повечето от пенсионерите в България никога не са покривали дори частично тези базисни изисквания за елементарно съществуване. Нещо повече - тези условия не могат да бъдат изпълнени дори от мнозина, които работят на редовен трудов договор.Това се случва на фона на непрекъснатото увеличение на броя на пенсионерите в най-бързо застаряващата страна в света - в България пенсионерите са вече над 2.2 милиона души.Управляващите няма да изпълнят поредното си обещание до края на мандата – вдовишката добавка към пенсията да се увеличи,за сметка на това пенсионната възраст ще се вдига всяка година с по 4 месеца до достигане на 65 г. за мъжете през 2017 г. и 63 г. за жените през 2020-а. След това ще започне поетапно повишение само за представителките на нежния пол?!? Няма да има коледни добавки, защото няма пари в бюджета.Това отсече премиерът Бойко Борисов и сложи край на надеждите на пенсионерите за допълнителни пари по  празниците.За сметка на това пенсионни промени стартираха с едновременното увеличение на изискуемия стаж и на възрастта с по 4 месеца. За първите девет месеца това доведе до значително намаление на общия брой отпуснати пенсии,а заради по-малкия брой нови пенсионери през тази година се очаква разходите на НОИ за пенсии да бъдат с 38 милиона лева по-малко.Близо 7 млн. лева допълнителни възнаграждения пък са получили чиновниците в НОИ през 2012 г. До сега близо 20 000 българи не са успели да се пенсионират заради новите условия.Депутатът от ГЕРБ и член на парламентарната комисия по бюджет и финанси Борис Грозданов пък поиска пенсиите също да бъдат обложени с данък общ доход (ДОД).

 

 

ГЕРБ прие на първо четене поправките в Закона за ДДС, внесени от Министерския съвет на 12 октомври. С промените се предвижда и въвеждането на 10% данък върху лихвите по депозитите…Данъкът върху дохода от лихвите няма да донесе толкова ползи на бюджета, колкото вреди ще нанесе на икономиката.Въвеждането на този данък, ще има по-малко спестявания, а това означава по-малко възможности за икономически растеж.Друг е въпроса,че депозити правят хората,които ходят да работят в чужбина по гурбети и този закон касае предимно тях,а не толкова бизнеса. Този данък няма да свърши своята фискална роля. Банките разполагат с много финансови инструменти, с които да заобиколят данъка. Въпросните 140 млн. лв. ще бъдат взети от българските граждани, но те няма да влязат в бюджета. Част от тях ще отидат в такси за нови услуги на банките и ще бъде ощетен българският гражданин”.Ако се проследи обаче цялостната правителствена политика и в частност тази по отношение на доходите, може да се види, че това развитие на нещата се вписва логически напълно в управленските практики на ГЕРБ. Само че налагането на подобен данък няма нищо общо с въвеждането на някаква социална справедливост, тъй като той де факто ще засегне най-много хората с най-ниски доходи, които са заделили някакви пари за трудни времена. Тези хора много по-трудно ще намерят някаква алтернатива за влагане на спестяванията си, защото е ясно, че със сума от няколко хиляди лева е просто невъзможно да се стартира какъвто и да е бизнес, особено във времена на криза.Въвеждането на данък върху тези лихви има голяма вероятност да направи реалната им стойност отрицателна, което ще означава, че действията на държавата ще доведат до допълнителното обедняване на нейните граждани. Трябва да се има предвид, че в останалите държави от ЕС може да има данък върху доходите от лихви, но също така има и освобождаване на разходите за лихви по кредитите. За съжаление, именно настоящото правителство премахна облекченията при изплащане на ипотечни кредити, от които се ползваха младите семейства. Т.е. въпреки всички твърдения, че данъчното бреме не се повишава в страната, през годините правителството на ГЕРБ отмени всички облекчения, свързани с доходите на по-бедните българи, като подоходното семейно облагане, споменатите облекчения за лихвите по ипотечни кредити и т.н.

 

Видяхме как ГЕРБ ни карат да ядем ГМО,как ваксинират децата и ги отнемат,как не позволяват родителите да ги водят на църква,как разпръскват химически следи в небето,как вдигат банковите лихви и цените и как не вдигат заплатите,детските и пенсиите,как затварят болници и отнемат здравните права на хората,как изсичат горите ни и тровят водите ни,видяхме как вдигнаха пенсионната възраст и намалиха майчинството,как членовете на тази партия са деца на партийци от времето на комунизма,как по време на прехода всеки един е бил обвързан с престъпна групировка или е бил член на някоя от множеството демократични партии,как….ала не вярват хората,че ГЕРБ е крайната фаза от унищожението на родината ни.Затова ще продължим да разглеждаме техните закони.

 

През 2011г. ГЕРБ се опитаха да въведат АКТА-държавен контрол върху интернет пространството.След редица протести АКТА бе отменена,но напрактика напразно,защото по силата на въведените промени в Закона за електронните съобщения МВР, ДАНС и специалните служби ще имат законен достъп до данните в Интернет,както и правото да се подслушват телефони. В законопроекта не са изброени видовете престъпления, което отваря широко вратата за полицията да иска разпечатки на граждани под всякакъв предлог.

През 2012г.депутати от ГЕРБ внесоха в парламента предложения за промени в Закона за културното наследство, с които се отменя изискването притежателите на движими културни ценности да представят официален документ за доказване на произхода им.По този начин се дава картбланш на иманярството с цел-унищожаване на историческите ценности.Припомняме,че имаше обсъждане за премахване на национални герои като Левски и Ботев от учебниците?!?

През 2012г. бе приет закон за забраната за тютюнопушене на обществени места. Окончателно отпаднаха държавните регулации за производството, изкупуването и търговията с тютюн, след като депутатите гласуваха на второ четене измененията в Закона за тютюна и тютюневите изделия…..С промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия, гласувани днес, се забранява и рекламата на цигари, както и производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър.Това даде възможност на вносните западни тютюневи изделия да завладеят пазара у нас,а конкуренцията от нашите тютюнопроизводители просто умря.Освен това забраната за пушене докара до фалит стотици заведения в страната.

През 2010г. се промениха текстове в Закона за радиото и телевизията, с което задължиха телевизиите да излъчват повече европейски филми.Европейски филми не се излъчват,защото медиите започнаха да купуват на килограм евтини турски сериали, с които да си запълват програмата.Сериалите се превърнаха в открита ислямска пропаганда.Освен това се прие закон,който позволява на турски изтребители да влизат във въздушното пространство на България, без да искат разрешение за това.

През 2012г  без дебати в парламента бе приет закон,който предвижда предоставяне на право за пребиваване или придобиване на гражданство за чужденци, дарили поне 200 хил. лв на Националния инвестиционен фонд.Предвижда се още държавата да възстановява частично разходите, които инвеститорите са направили по осигурителните вноски на българските работници!Въведеният „минимален праг“ ще обрече на дискриминация българската индустрия, защото подобни инвестиции могат да си позволят само чуждестранни компании.

Автомобилите да се движат с включени светлини през деня целогодишно, решиха депутатите след като гласуваха промени в Закона за движението по пътищата. Докато вниманието на обществото и медиите бяха заети с ужасния терористичен атентат в Бургас,неколцина депутати от ГЕРБ прокараха лобисткия текст, с който ще увеличат приходите на петролните търговци в България, заради увеличения разход на гориво на стойност почти един милиард лева за година….глоба от 50 лева на шофьор, който не кара с включени фарове денонощно. Вече всички автомобили задължително ще трябва да се движат със запалени светлини през цялата година.

 

Следва….





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: arih
Категория: Политика
Прочетен: 185302
Постинги: 68
Коментари: 38
Гласове: 66
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930